Recepten

Mango chutney:

ingrediënten:
1. Ontdoe de mango’s van schil en pit en snij het vlees in kleine stukjes
2. Meng de mango met zout en laat deze in een schaal staan
3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij in stukjes
4. Doe de azijn met suiker in een grote pan en verwarm tot de suiker is opgelost
5. Doe de mango, appels, ui, knoflook en gemberpoeder erbij en breng het geheel onder af en toe roeren aan de kook
6. Laat het geheel ruim een uur rustig pruttelen tot het vocht is ingekookt
Reinig de Weckpotten goed met heet water met zeepsop en spoel ze na met heet water. Leg de inmaakringen en klemmen in een bak(je) met heet water.
Vul de potten met de nog warme chutney, reinig de randen van de pot en sluit ze af met deksel met inmaakring (vanuit het water). Sluit de potten af met 2 klemmen.
Weck de potten 15 minuten op 90˚ en laat ze afkoelen. Verwijder de klemmen pas als de chutney helemaal is afgekoeld!
Mangochutney is heerlijk over kip, kalkoen of bij een tosti.
 
Tomaten chutney:
Ingrediënten:
 
  • tomaten, ontvelt 1kg
  • rozijnen 250 gr
  • uien, gehakt 250 gr
  • basterdsuiker, wit 250 gr
  • azijn 6 dl (eventueel te vervangen door rode of witte wijnazijn)
1. Hak de tomaten en doe ze in een pan met de rozijnen, uien en basterdsuiker
2. Voeg de azijn toe en breng het geheel aan de kook
3. Laat het geheel 2,5 uur op een laag pitje zonder deksel sudderen
4. De chutney moet wel smeuïg zijn, anders langer koken (wanneer de chutney niet dik wordt kan er een appel of geperst citroensap toegevoegd worden)
Reinig de Weckpotten goed met heet water met zeepsop en spoel ze na met heet water. Leg de inmaakringen en klemmen in een bak(je) met heet water.
Vul de potten met de nog warme chutney, reinig de randen van de pot en sluit ze af met deksel met inmaakring (vanuit het water). Sluit de potten af met 2 klemmen.
Weck de potten 15 minuten op 90˚ en laat ze afkoelen. Verwijder de klemmen pas als de chutney helemaal is afgekoeld!
Laat de chutney een maand staan voor gebruik. De donkere, kruidige chutney smaakt heerlijk op een boterham met kaas! Ook heerlijk bij koud geroosterd vlees, zoals ham, tong, kalkoen of lam.

 

Powered By Inmaakwinkel
inmaakwinkel.nl © 2018